Konstfotografi

Ett urval av mina konstfotografier, som har varit utställda internationellt på museer och gallerier. Att experimentera med fotografins form och bildens kraft kan man göra i vilket genre som helst. Jag gillar inte stela kategorier. Ibland finns det konst i journalistik och journalistik i konsten. Samvete, hjärta, skönhet, balans och förlust av balans är väsentliga för mig.

Jag observerar människor och händelser omkring mig, mänsklig kultur, stadsmiljöer och vanliga människors levnadsvillkor. Men ännu mer vill jag tränga in i mitt eget lilla universum, jag betonar aldrig de storslagna berättelserna, jag får oftast min inspiration av de små detaljerna när människor, skeenden, saker förändras.
Fotograf Stockholm Post 80s Generation Uno Yang Guowei

Post 80s Generation

Konstfotografi-serien Post-80s visar upp en annan sida av den nya generationen storstadsungdomar i ett Kina i snabb förändring, deras mentalitet, deras materiella värld.
Fotograf Stockholm Dust Uno Yang Guowei

Dust Serie I

Ett pågående konstfotoverk (bildserie plus videoinstallation). I Dust undersöker jag vad minnen betyder när man lever i en främmande kultur. Dust handlar om betydelsen av det som inte verkar betydelsefullt i vardagen.
Fotograf Stockholm Ett trött Kina Uno Yang Guowei

Trött

Pågående fotobok med mina gatufotografier mellan 2004-2014. Boken innehåller dokumentärfotografier som speglar det allt stressigare kinesiska samhället med ett kritiskt perspektiv.
Fotograf Stockholm Dazhalan Projekt Uno Yang Guowei

Dazhalan Projekt

Dokumentära fotografier, där jag var huvudfotograf för konstprojektet Dazhalan, ett område mitt emot Himmelska fridens torg i Peking, innan det revs och byggdes om. Stöd från tyska Götheinstitutet, utställd på bl a ZKM i Berlin och iToronto.
Fotograf Stockholm Cartoon Generation - Toys Uno Yang Guowei

Toys

Konstfotografi i serien Toys. Minnen av leksaker, djupfrysta barndomsminnen, och hela den barnsliga sidan av mig syns i bilderna.
Fotograf Stockholm Face to face Uno Yang Guowei

Face to face

Under de tre åren sedan jag flyttade till Sverige har jag fotograferat och dokumenterat samhället och människor i Sverige, utifrån ett specifikt perspektiv: hur detta nya land utanför mitt fönster skiljer sig från mitt hemland Kina, hur syns i vardagliga detaljer? Resultatet blev fotoverksserien Face to Face, vars första två verk blev utvalda till utställningen Local Futures på He Xiangning konstmuseum i Shenzhen.
Fotograf Stockholm The Red October Uno Yang Guowei

The Red October

När Kina fyllde 50 år 1999 fick jag idén att göra dessa verk för att visa den röda första oktoberdagens glada sida, med Pekingbor, turister och utlänningar. Vanligtvis är bilder på denna högtid mycket politiskt laddade. Jag försöker fånga den mänskliga sidan av nationaldagen - som inte bara hör till partiet, utan också folket. Polisen blev misstänksam, så jag fick visa mitt leg under fotograferingen.
Fotograf Stockholm Beijing Dongdan Park Uno Yang Guowei

Beijing Dongdan Park

Dongdan Park är känd som ett mötesplats för alla Pekingbor, en sällsynt park mitt i stan, och det har även varit en mötesplats för homosexuella innan internet och gay-barer blev populära.
Fotograf Stockholm Slussen Minne Uno Yang Guowei

Slussen minne

Jag är intresserad av Slussen som en plats, som jag blev bekant med vid min första resa till Sverige 2007. I Blågångens galleri ställdes några av dessa verk ut.
Fotograf Stockholm Människor och miljö Uno Yang Guowei

Människor och Miljö

Spår efter människor i stadsmiljön och i naturen. Med foto försöker jag fånga den subtila relationen mellan människor och omgivningen, de spårlösa spåren.
Fotograf Stockholm Chinese Style Graffiti Uno Yang Guowei

Chinese Style Graffiti

Dessa verk ingår i ett pågående fotobokprojekt med arbetstiteln TRÖTT. Boken innehåller dokumentära fotografier jag tog i Kina 2004-2014.
Fotograf Stockholm Secret Love Pressklipp Uno Yang Guowei

Secret Love Pressklipp

En samling pressklipp i vilka mina verk dök upp i reportage eller konstrecensioner om utställningen Secret Love på Östasiatiska museet och Världskulturmuseet. Utställningen har nu vandrat vidare.
Fotograf Stockholm Kinesiska ungdomar Uno Yang Guowei

Chinese New Mankind Serie

Ytan ropar efter individuell frihet och sjäslig befrielse. En ung generation i Kinas storstäder har påverkats av den internationella popkulturen. Ur mina dokumentära fotografier i konstfotoserien Chinese New Mankind.

Dust Serie II

Ett pågående konstfotoverk (bildserie plus videoinstallation). I Dust undersöker jag vad minnen betyder för en när man lever i en främmande kultur. Dust handlar om betydelsen av det i vardagen som inte verkar betydelsefullt.
Fotograf Stockholm Slussen Minne Uno Yang Guowei

Slussen Minne II

Ska Slussen byggas om eller inte? Jag är intresserad av platsen som jag hade blev bekant med vid min första resa till Sverige 2007. I Blågångens galleri ställdes ut några av dessa verk.
Fotograf Stockholm Kassel Documenta Uno Yang Guowei

Kassel Documenta

Jag finns med i Kassels lokal tidning när jag var med på Kassel Documenta för att dokumentera konstscenen i en reportage.