Pågående fotobok med mina gatufotografier mellan 2004-2014. Boken innehåller dokumentärfotografier som speglar det allt stressigare kinesiska samhället med ett kritiskt perspektiv.

Jag observerar människor och händelser omkring mig, mänsklig kultur, stadsmiljöer och vanliga människors levnadsvillkor. Men ännu mer vill jag tränga in i mitt eget lilla universum, jag betonar aldrig de storslagna berättelserna, jag får oftast min inspiration av de små detaljerna när människor, skeenden, saker förändras.

Ett urval av mina konstfotografier, som har varit utställda internationellt på museer och gallerier. Att experimentera med fotografins form och bildens kraft kan man göra i vilket genre som helst. Jag gillar inte stela kategorier. Ibland finns det konst i journalistik och journalistik i konsten. Samvete, hjärta, skönhet, balans och förlust av balans är väsentliga för mig.

Konstfotografi

Om fotografen

Uno Yang heter jag, fotograf med bas i Stockholm men erbjuder mina tjänster i hela Sverige. Jag har mer än 15 års erfarenhet som yrkesfotograf och fotograferar för företag och organisationer, stora som små, samt tidskrifter och bokförlag. Kontakta mig om ni behöver en fotograf.