Professionell fotograf som arbetat internationellt i mer än 15 år för tidskrifter, reklambyråer, företag, myndigheter och privat personer. Vid sidan av mina kommersiella uppdrag, experimenterar jag även konstnärlig fotografering. Människor, livsstil, och stadsmiljö är bland de vanligaste motiv för min fotografering. Kontakta mig om du har några frågor.

Vad jag har gjort tidigare

2014-2012
Anställd fotograf vid Statens Konstråd. Utställning Secret Love på Smålandsmuseum i Växjö
2013
Utställning Local futures , Hexiangning artmuseum,Shenzhen, Kina. Utsällning Secret Love på Världskulturmuseet i Göteborg
2012
Utställning Secret Love på Östasiatiska Museet i Stockholm
2011
Utställning Min privata Slussen på Blåbodarna i Stockholm. Svenska Institutets gästbildbloggare för Sveriges officiella webbportal SWEDEN.CN.
2010
Fotograf för Shanghai Expos officella webbportal. Utsällning 24 Solar Terms Crossover Art Exhibition, Laifusi Square, Beijing
2008
Generation C: New Chinese Photomedia in an Age of Change, The Australian Centrefor Photography, Sidney, Australian.
2006
Post Cartoon Generation, 3+3 Art Gallery, 789 Art District, Beijing, China. Post Cartoon Generation, Wall Art Museum, Beijing, China.
2005
The 6th Pingyao International Photography Festival, Pingyao, China
2005
Cartoon Generation, Canton Art Gallery, Guangzhou, China
2004
Huvudfotograf för konstprojekt Dazhalan Project, som sedan visades på ZKM | Zentrum für Kunst und Medientechnologie Karlsruhe, Germany
1999-2010
Fotograf och formgivare Art Director på X-Gen Magzine, freelance fotograf för olika tidskrifter, reklambyråer och företag, bl a Marie Claire, Vogue, Brides Magazine, Psychologies, Robb Report, Travel & Leisure, Art and Design, Youth Vision, Photographers Companion, ELLE, Madame Figaro, Bazaar, Time Out, Surface, Modern Weekly, The X-Gen, Modern Art, Outlook Magazine.
1997-1998
Fotograf på Chengdu Pictorial Newspaper.
1992-1996
School of Art and Design, Yuzhou University.

Vad sägs om mig

Uno Yangs fotografier pendlar mellan dröm och verklighet, och visar fotografins oändliga möjligheter. I hans avbildningar av människors ansikten framträder en fantasifull dimension, som överträffar den vanliga vardagen  men samtidigt är kopplad till samhället. Detta gäller både hans konstfoto och den redaktionella fotograferingen. Hans gatufotografier visar passionen för foto som uttrycksmedel samt hans förmåga att fånga människor i stunden och i deras sociala miljö.”

Mina tjänster
Porträttfoto & Personalbilder

Behöver ni nya bilder på er personal, VD eller styrelse? Bra porträtt till CV, årsredovisning eller press. Jag fotograferar porträtt på plats hos er, i miljön eller i fotostudio. Alla bilder levereras retuscherade och klara att användas, i de format ni önskar.

Reklamfoto & Produktbild

Har ert företag behov av bilder för en specifik reklamkampanj eller andra ändamål? Behöver ni en produktfotograf? Jag fotograferar bra produkt- och reklambilder till er hemsida, katalog, webbshop eller annonser.

Eventfoto & Reportagefoto

Jag fotograferar till reportage, till företagets verksamhet, och specifika reklamkampanjer eller till webbplats. Vid event, fester, vernissage eller evenemang fångar jag de bästa minnesbilderna och bilder till pressarkiv.

Livstil, mode & design

Är du modeskapare eller designer och ha en kollektion att lansera? Jag har stor erfarenhet i området med internationella tidskrifter och företag som uppdragsgivare, och har samarbetat med fotomodeller på världstopp nivå.

Barnfoto & familjebild

Att fota barn och ungdomar är bland de roligaste arbetena. Jag har bra relation till barnen jag möter. Under fotouppdraget är de aldrig rädda för min kamera och kan då känna sig avslappnade och visa sina bästa sidor framför kamera.

Konstfotografi
Fotograf Stockholm Secret Love Utställning på Östasiatiska Museet i Stockholm Uno Yang Guowei

Fotograf: Uno Yang Guowei

Mina konstfotografier har varit utställda internationellt på museer och gallerier. Att experimentera med fotografins form och bildens kraft kan man göra i vilket genre som helst. Jag gillar inte stela kategorier. Ibland finns det konst i journalistik och journalistik i konsten. Samvete, hjärta, skönhet, balans och förlust av balans är väsentliga för mig.