Porträttfotografering

Behöver ni nya bilder på er personal, VD eller styrelse? Bra porträtt till CV, årsredovisning eller press. Jag fotograferar porträtt på plats hos er, i miljön eller i fotostudio. Alla bilder levereras klara och i de format ni önskar.

Att arbeta som porträtt fotograf: När det gäller porträttfotografering är den ursprungliga, fräscha känslan viktig, att få den som porträtteras att i själva fotoögonblicket glömma bort att det handlar om en fotografs arbete, och lyckas fånga en naturlig sida. Det är självklart inte någon lätt sak. Hur som helst, om vi når fram till varandra och det uppstår en ömsesidig uppskattning så kan det i processen tändas en spännande gnista.
Fotograf Stockholm Personalbilder & porträttfoto / Statens Konstråd Uno Yang Guowei

Personalporträtt / Statens Konstråd

Pressfoto och personalbilder för Statens Konstråd. Myndigheten har till uppgift att verka för att konsten blir ett naturligt och framträdande inslag i samhällsmiljön genom att myndigheten beställer och förvärvar god samtidskonst till statens byggnader och andra lokaler för statlig verksamhet.
Fotograf Stockholm Vision Magazine / Christopher Doyle Uno Yang Guowei

Vision / Christopher Doyle

Reportage och porträttfotografering av Christopher Doyle för Vision Magazine. Doyle är kameraman bakom filmer som In the Mood for Love, och är även känd som Du Kefeng. Han är en av de mest kända och mest hyllade directors of photography inom film i världen. Född i Australien, ser han sig själv som en asiatisk medborgaren, snarare än västerlänning. Hans konstnärliga bidrag till filmer av Wong Kar-wai, Zhang Yimou och Fruit Chan-filmer, bland andra, är odiskutabla. Han är pristagare filmfestivalen i Cannes och Venedig filmfestival. Han har också vunnit AFI Award för filmkonst, Golden Horse Awards (fyra gånger), och Hong Kong Film Award (sex gånger).
Fotograf Stockholm Ljung Studio Uno Yang Guowei

Ljung Studio

Porträttfoto för svenska designstudion Ljung för deras portfolio och hemsida. Ljung Studio är känd för deras vardagsföremål med subtil smak.
Fotograf Stockholm Filmregissören Jia Zhangke Uno Yang Guowei

Contemporary Art / Filmregissören Jia Zhangke

Redaktionell fotografering för tidskriften Contemporary Art. Jia Zhangke är en kinesisk filmregissör. Vid Filmfestivalen i Cannes 2013 vann han pris i kategorin Bästa manus för sitt arbete med Tian zhu ding. Han tillhör den så kallade sjätte filmgenerationen, dit även Zhang Yuan och Wang Xiaoshuai räknas. Han gör realistiska samtidsskildringar i en dokumentär stil. Skådespelarna är ofta amatörer utan tidigare erfarenhet från film. Liksom andra kinesiska regissörer har han haft problem med den kinesiska filmcensuren och gjorde därför i början av sin karriär filmer utanför de vanliga statliga filminstitutionerna.
Fotograf Stockholm Dust Uno Yang Guowei

Dust Serie I

Ett pågående konstfotoverk (bildserie plus videoinstallation). I Dust undersöker jag vad minnen betyder när man lever i en främmande kultur. Dust handlar om betydelsen av det som inte verkar betydelsefullt i vardagen.
Fotograf Stockholm Singer & Artist Ai Jing i China Square Gallery Uno Yang Guowei

Sångerska Ai Jing blev konstnär

Jag fotograferade Ai Jing vid flera tillfälle, bl a redaktionell fotografering för Marie Claire och porträttfoto för Ais egen ateljé och galleri China Square. Hon har blivit konstnär trots hon har varit känd som musiker i Kina.
Fotograf Stockholm Rolling Stone - Ungdoms idol & författare Han Han Uno Yang Guowei

Rolling Stone / Författare Han Han

Porträttfotografering av Han Han för Rolling Stone. Han Han Han, född 1982, är en kinesisk professionell rallyförare, bästsäljande författare, och Kinas populäraste bloggare. Han har publicerat fem romaner hittills. Han är också involverad i musikproduktion. I maj 2010 var Han Han namngiven som en av de mest inflytelserika personerna i världen av Time magazine. I september 2010 listade brittiska tidskriften New Statesman Han Han på 48: e plats över "Världens 50 mest inflytelserika personerna 2010" . i juni 2010 intervjuades Han Han av CNN som Kinas rebellförfattare som den inofficiella rösten för sin generation
Fotograf Stockholm Rolling Stone - Rockband Tang Dynasty Uno Yang Guowei

Rolling Stone / Rockband Tang Dynasty

Porträttfotografering och redaktionell fotografering av rockband Tang Dynasty för Rolling Stone. Tang Dynasty är en kinesisk rock / metal band som bildades 1988 De är ofta krediteras som den första heavy metal-bandet i Kina. Bandet blev beröm med sin första stora album En dröm tillbaka till Tangdynastin (1991). Albumet sålde officiellt cirka 2,000,000 giltiga exemplar i hela Asien och utomlands, inte räknat piratkopior. Deras musik är en blandning av progressiv rock och traditionella kinesiska röstteknik. Lyriken och musikaliska arrangemang hänvisar till de härliga dagarna av forntida kinesiska civilisationen; i synnerhet, kulturensepoken i Kinas historia Tangdynastin.
Fotograf Stockholm Li Xianting - God Father of Chinese Contemporary Art Uno Yang Guowei

Li Xianting – Gudfar till den kinesiska samtids konsten

Redaktionell fotografering om "Gamle Li" - som Li Xianting kallas för i konstvärlden. Li anses vara gudfar till den kinesiska samtids konsten. Under 1980-talet var han redaktör på en viktig konsttidskrift som gav röst åt nya konsten och unga konstnärer. 1989 var han curator tillsammans med Gao Minglu för den första samtids konst utställning på National Gallery i Peking. Nu för tiden driver han en ideell organisation i Songzhuang, som ge stöd åt unga dokumentär filmare.
Fotograf Stockholm Gruppporträtt Uno Yang Guowei

Gruppporträtt

Xiha ståuppkomiker (xiangsheng) gruppen, Nationell Badminton Team, med flera. Ett urval grupporträtt för de reklamfoton och reportagebilder som berör grupper av människor. Gruppfoton är svåra att ta, det kräver en mer genomtänkt plan och god koordineringsförmåga på platsen.
Fotograf Stockholm Beijing LA BELLEZA Hair Salon Uno Yang Guowei

Beijing LA BELLEZA Hair Salon

LA BELLEZA Hair Salon är känd för som frisör till premiärministern Wen Jiabao. De har en stor Salon nära Wangfujing. Stylisten Hongge är ägaren och vi samarbetar ofta i olika fotouppdrag. Denna gången bad han mig fota hans personal och butik för en broschyr.