Redaktionell fotografering

Under 15 år har jag haft redaktionellt fotouppdrag för mer än trettiotal tidskrifter, bl a Rolling Stone, Marie Claire, Vogue, Psychologies, Robb Report, ELLE, Madame Figaro, Bazaar, Time Out, Modern Weekly. Några populära kinesiska tidskrifter som The X-Gen, Outlook Magazine var jag med från början och skapade tillsammans med mina kollegor. Arbeten för City Travel har också tagit mig runt i världen för reportagefotografering.

Att arbeta som redaktionell fotograf: Innan jag börjar fotografera vill jag ganska noggrant lära känna de som ska intervjuas, deras olika personlighet, särdrag, intressen, och utifrån det tänka ut en eller två intressanta idéer. I mitt huvud finns en hypotetisk bild. Vi kan stämma träff på något spännande ställe, eller på platsen hitta någon speciell bakgrund eller rekvisita, och skapa en ömsesidigt avspänd atmosfär. Så kan man snabbt och effektivt tillsammans nå ett bra resultat. Ibland kan processen med de intervjuade var spänd, och det är inte alltid jag kan förutse miljön och personerna – då kan jag bara lita på min erfarenhet och snabbt tänka ut hur jag ska hantera situationen.
Fotograf Stockholm Vision Magazine / Christopher Doyle Uno Yang Guowei

Vision / Christopher Doyle

Reportage och porträttfotografering av Christopher Doyle för Vision Magazine. Doyle är kameraman bakom filmer som In the Mood for Love, och är även känd som Du Kefeng. Han är en av de mest kända och mest hyllade directors of photography inom film i världen. Född i Australien, ser han sig själv som en asiatisk medborgaren, snarare än västerlänning. Hans konstnärliga bidrag till filmer av Wong Kar-wai, Zhang Yimou och Fruit Chan-filmer, bland andra, är odiskutabla. Han är pristagare filmfestivalen i Cannes och Venedig filmfestival. Han har också vunnit AFI Award för filmkonst, Golden Horse Awards (fyra gånger), och Hong Kong Film Award (sex gånger).
Fotograf Stockholm Rolling Stone - Hang on the Box Uno Yang Guowei

Rolling Stone / Hang on the Box

Reportage fotografering och porträttfoto för Rolling Stone. Denna gången gällde det Kinas första tjejrockband Hang on the Box (HOTB). Bandet sjunger oftast om sex och samlevnadsfrågor på ett progressivtt politiskt sätt. Deras skivbolag är Sister Benten Online, baserat i Japan. Bandet består av följande medlemmar: Wang Yue sång, Yilina bas, Li Yan Fan gitarr, och Shenjing trummor.
Fotograf Stockholm Filmregissören Jia Zhangke Uno Yang Guowei

Contemporary Art / Filmregissören Jia Zhangke

Redaktionell fotografering för tidskriften Contemporary Art. Jia Zhangke är en kinesisk filmregissör. Vid Filmfestivalen i Cannes 2013 vann han pris i kategorin Bästa manus för sitt arbete med Tian zhu ding. Han tillhör den så kallade sjätte filmgenerationen, dit även Zhang Yuan och Wang Xiaoshuai räknas. Han gör realistiska samtidsskildringar i en dokumentär stil. Skådespelarna är ofta amatörer utan tidigare erfarenhet från film. Liksom andra kinesiska regissörer har han haft problem med den kinesiska filmcensuren och gjorde därför i början av sin karriär filmer utanför de vanliga statliga filminstitutionerna.
Fotograf Stockholm Monika Larsen Dennis, Restare, 2013 Uno Yang Guowei

Kungen inviger Restare på Veterandagen

Pressfoto och eventfoto före och under invigningen av konstnären Monika Larsen Dennis skulptur inför Veterandagen, då kungen var på plats. Uppdraget utfördes för Statens Konstråds räkning. Veterandagen den 29 maj 2013 invigde H.M Konungen Monika Larsen Dennis minnesmonument för veteraner, Restare. Sjöhistoriska museet i Stockholm. Statens konstråds projektledare, Marianne Jonsson. © Monika Larsen Dennis/BUS 2013, foto: Uno Yang Gouwei.
Fotograf Stockholm Contemporary Art/ Huang Gang Uno Yang Guowei

Contempora​ry Art / Huang Gang

Reportage fotografering om konstnären Huang Gang för tidskriften Contemporary Art i hans ateljé. Kistorna i bakgrunden är ett av hans mest kända verk. De kommer från Tibet och kommer att bli delar i hans oljemåleri / installation.
Fotograf Stockholm Robb Report Korean artists Osang Uno Yang Guowei

Robb Report / Osang Gwon

Fotografering för Robb Report om den koreanska konstnären Osang Gwon, som strävar efter att riva linjen som delar mediet skulptur från mediet fotografering. Han samlar fotografier för att bygga skulpturala former och sätter upp skulpturala former för att komponera fotografier.
Fotograf Stockholm Modern Weekly / Food Uno Yang Guowei

Modern Weekly / Food

Under mer än ett år har jag arbetat för Modern Weeklys mattema, och har förblit en matfotograf - en speciell genre inom fotografi. Särarten är att det kombinerades med reportage om platser och personer.

Modern Weekendly / Yang Lan

Av Modern Weekly har jag fått uppdrag att porträttera Yang Lan, en av Kinas mest kända TV programledare, journalist och talkshow värdinna. År 2013 har hon rankad 100 i 100 världens mäktigaste kvinnor i Forbes. Hon är medgrundare och ordföranden för Sun Media Group och Sun Culture Foundation.
Fotograf Stockholm Esquise Magazine / Green Power Uno Yang Guowei

Esquire Magazine / Green Power

Under flera år har jag fotograferat för tidskriften Esquire. Temat handlar om Kinas miljö frågor, med namnet Green Power. Här är också ett urval de reportagefoto som fångar grupper av människor. Gruppfoto är svåra att ta, det kräver mer genomtänkt plan och god koordinerings förmåga på platsen.